Német nemzetiségi nyári napközi

Német nemzetiségi nyári napközi

 

A tábor első napján népi játékokkal ismerkedhettek a gyerekek. Megtapasztalhatták, hogy milyen egyszerű és mégis szórakoztató játékokkal játszottak a gyerekek régen, amikor még hírből sem ismerték a mobiltelefont és az internetet. A délután folyamán maguk is készíthettek a kézműves foglalkozás során játék repülőt maguknak, melyek aztán kipróbálásra is kerültek.

13 14 15 16

A második nap az egyik legnépszerűbb napnak sikeredett. A gyerekek a népi játszóház keretein belül megismerkedhettek a kukoricafeldolgozás menetével, melyről eddig csak a népismeret órákon hallhattak. Kipróbálhatták a morzsolást, darálást. A délután során a szabadtéri játék mellett a kézműveskedésé volt a főszerep.

11 12

A harmadik napon a Lackó Dezső Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán vehettek részt a diákok, ahol magyarországi németek szokásaival, az ünnepekhez kapcsolódó eszközökkel ismerkedhettek meg. A program interaktív volt, a gyerekek az érdekes és játékos feladatok mellett, az eszközöket is a kezükbe vehették, kipróbálhatták.

10 9

A negyedik napon a Szekszárdi Német színház Tűzmanócska című, német nyelvű előadását tekintették meg a gyerekek. Majd a mesét puzzle és plakát formájában meg is örökítették.

8 7 6 5

A műsor végén a bábokkal is megismerkedhettek a gyerekek.

 

Az utolsó napon a gyerekek maguk készíthettek bábokat, melyekkel előadták a maguk kis meséit és textilből készült kis tolltartót dekorálhattak, ismerkedve kicsit a ruhafestés alapjaival.

4 3

A tábor programjai során sok hasznos tudást szereztek a gyerekek, illetve a meglévő tudásukat feleleveníthették, kipróbálhattak olyan eszközöket, amelyekről eddig csak hallottak. Talán ezt volt a tábor legfontosabb és leghatásosabb eleme, hogy mindent megtapasztalhattak, kézbe vehettek, kipróbálhattak a gyerekek, ami az ő korosztályuk számára a legfontosabb, és így lesz maradandó élmény. Minden programon lelkesen és jókedvűen vettek részt, szívesen játszottak, kézműveskedtek. Köszönjük a lehetőséget!

2 1